torsdag den 14. maj 2009

Smuldredejskage med rabarber

Vi er nu midt i rabarbersæsonen, og på trods af tørken har rabarberne vokset sig kæmpestore i baghaven. Jeg skar otte stilke af og lavede denne meget nemme smuldredejskage (ja, denne gang blev det er en rigtig smuldredejskage, ikke lige som sidste års mislykkede forsøg der endte som "rabarber med låg"!) . Dejen er ikke overdreven sød, så nogle vil sikkert gerne tilsætte lidt mere sukker.

  • 8 stilke rabarber
  • 3 spsk sukker
Rabarberne renses og skæres i små stykker. De spredes på bunden af et fad og overstrøs med sukker.
  • 1 dl mandler
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • ½ dl rapsolie
  • 2 spsk vand
Mandlerne hakkes fint (de kan evt. blendes i et par sekunder) og blandes med havregryn, hvedemel og sukker. Rapsolie og vand tilsættes og fordeles i melblandingen, indtil dejen minder om brødkrummer. Dejen drysses over rabarberne, og kagen bages v. 175 grader i ca. 45 min.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det lyder meget lækkert og nemt. Jeg elsker rabarber og jeg kan slet ikke få nok.

Karin sagde ...

Ja, rabarber er dejlige. De er også nogle af de første "frugter", man kan høste, og varsler for mig alle de lækre frugter der kommer senere på året.