Denne ret er et sammensurium af ris og diverse grønsager fra køleskabet og fryseren, som trængte til at blive spiste. Den skulle egentlig række til 4 mennesker (ifølge anvisningerne på rispakken), men min kæreste og jeg spiste det hele på en aften.
Til risen:
- 3 dl naturris
- 4,5 dl vand
- 3 kugler frosen spinat
- 2 håndfulde grønne bønner
- evt. salt og peber efter smag
Risen kan enten sættes i blød et par timer, så kogetiden reduceres til ca. 20 min., eller den koges under låg i 35-40 minutter. Ca. 20 min. før den er færdigkogt, tilsættes spinat og bønner ovenpå. Risen bliver ekstra lækker af at stå og "trække" i 5-10 minutter, inden den serveres.
Porrer og champignon med karry:
- 2 porrer
- 250 g champignon
- 2 tsk karry
- 2 spsk olivenolie
Porrer og champignon ordnes og skæres i skiver/stykker. Olivenolien opvarmes på en pande, karryen svitses et par sekunder, og porrerne tilsættes. De steges i 5 minutter, hvorefter champignon tilsættes. Det hele steges i yderligere 5-10 minutter.
Hvidløgsdressing:
- 1 dl koldpresset rapsolie
- ½ dl eddike af god kvalitet
- 1 tsk sennep
- 3 fed hvidløg
Rapsolie, eddike og sennep blandes i et glas med skruelåg, som rystes godt. Hvidløget presses og blandes rundt med dressingen i glasset. Denne dressing kan holde sig et par uger i køleskabet. Et par skefulde ovenpå risen er lækkert.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar