fredag den 5. september 2008

Chokolade-og-appelsinsmåkager med mandler


I disse småkager indgår kakao i en lækker kombination, denne gang ikke med mynte, men med appelsin.
  • 5 dl hvedemel
  • 2 dl kakao
  • 2 dl sukker
  • ½ tsk natron (eller 1 tsk bagepulver)
  • 3 dl sojamælk
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk æterisk appelsinolie eller 4 tsk fintreven eller finthakket appelsinskræl
  • 2 dl groft hakkede mandler
Hvedemel, kakao, sukker og natron blandes sammen. Sojamælk, rapsolie og appelsinolie/skræl tilsættes, og det hele røres godt sammen til en klistret dej. Mandlerne tilsættes og blandes i dejen. Dejen lægges i små klatter på en bageplade beklædt med bagepapir; dejen er ret klistret, så dette gøres nemmest med 2 spiseskeer, den ene til at tage en klat dej og den anden til at skubbe den ned på bagepladen. Kagerne bages i ca. 15 min. ved 175 grader og afkøles på en rist.

5 kommentarer:

jensdrejer sagde ...

Hov, hov, Karin - sikken et tempo du pludselig har fået. Jeg kan jo slet ikke nå at prøve alle dine lækre opskrifter..... Men jeg vil alligevel gøre mit bedste for at følge med. Det ser rigtig godt ud. :D

Karin sagde ...

Tak skal du have :)

Marianne Søgaard sagde ...

Det er vel nok en dejlig og nem opskrift. Det tog kun 3 min at røre sammen og så var der småkager et kvarter senere. Jeg glemte dog rapsolien og var også løbet tør for mandler så jeg kom lidt havregryn i i stedet og det gik fik, selv det måske blev lidt brød-agtigt. Glæder mig til at prøve med mandler i stedet for :)

Anonym sagde ...

Der står 5 mel, gik ud fra at det var 5dl, men måtte kommer mere soyamælk i. Kagerne blev ok men manglede sukker.
Er det evt. 2,5 dl mel eller?

Karin sagde ...

Det var selvfølgelig 5 dl :)
Hvad angår mængden af sukker, er det op til ens egen smag at tilsætte mere. Personligt kan jeg bedst lide, når kagerne ikke er oversøde.