lørdag den 28. marts 2009

Jordbærtærte med kokosbund

Denne tærte er bagt på en glutenfri bund, hvor den mere traditionelle margarine er estattet med fast kokoscreme (til dem der ikke kender fast kokoscreme, har jeg skrevet et lille indlæg om dette produkt). Det giver tærten en dejlig smag af kokos, som passer godt til de lidt syrlige jordbær. Tærten indeholder kun en smule tilsat sukker (kun 2 spsk lys sirup til hele opskriften), men jordbærrene og kokoscremen bidrager tilstrækkelig til den søde smag. Hvedemel og boghvedemel kan sandsynligvis også bruges, men jeg har ikke afprøvet det. Og når det bliver sæson for jordbær, vil friske frugter nok også kunne bruges (i så fald må stivelsen opløses i lidt vand).

De frosne jordbær optøs natten over i en skål i køleskabet. Tærten smager bedst nogle timer efter bagningen, når den er kølet helt af, for ellers smuldrer bunden lidt.Tærtebund:
  • 100 g fast kokoscreme (½ pakke)
  • 1 dl kogende vand
  • 1 spsk lys sirup
  • 1,5 dl rismel
Kokoscremen hakkes i stykker, siruppen tilsættes, og det kogende vand hældes over. Det hele røres godt sammen, indtil kokoscremen er opløst. Rismelet tilsættes, og dejen æltes sammen, indtil den er samlet. Den trykkes ned i en smurt tærteform på ca. 25 cm i diameter. Dejen forbages i 10 min. ved 175 grader.

Jordbærfyld:
  • ca. 500 g frosne jordbær, optøet (gem saften)
  • 1 spsk lys sirup
  • 2 tsk arrow root eller kartoffelstivelse
Stivelsen røres ud i jordbærsaften i en gryde, og væsken bringes i kog. Jordbærrene tilsættes med siruppen og varmes op i et par minutter. Jordbærfyldet hældes oven på tærtebunden, og tærten bages i 20 min. ved 175 grader.

3 kommentarer:

jensdrejer sagde ...

Den jordbærtærte ser virkelig lækker ud. Den ville jeg gerne smage. Når jeg ser dine kager, så får jeg tit lidt dårlig samvittihed: jeg burde altså bage nogle flere kager! :D

Karin sagde ...

Tak for det!

mamogensen sagde ...

Ja den ser superlækker ud.
Jeg læste lige om en undersøgelse af bl.a. fransk og amerikansk madkultur.
Begge befolkningsgrupper blev spurgt om de forbandt ordet "chokoladekage" med skyld eller fest.
Amerikanerne forbandt det stort set alle sammen med skyld, og franskmændende forbandt det allesammen med fest. Og eftersom franskmænd er slanke og sunde og Amerikanerne ved I alt om... Så må skyld over manglende kage vel være et tegn på ultimativ sundhed Jens!