søndag den 15. februar 2009

Mandelkager

Disse kager er nemme at lave og ideelle til kaffe eller te. Og så er de ikke alt for usunde. Man kan også spise dem til is, frugtmos eller frugtsalater.


  • 200 g mandler (godt 3 dl)
  • 1 dl hvedemel, speltmel eller grahamsmel
  • 2 spsk vand
  • 1 dl lys sirup
Mandler findeles i en blender og blandes med melet. Vand og sirup tilsættes, og der røres rundt, indtil dejen kan samles. Læg klatter af dej på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem flade med våde fingre til ca. ½ cm's tykkelse. Kagerne bages i ca. 12 minutter ved 175 grader (150 grader i varmluftovn), indtil kanterne begynder at blive lidt brune. De tages af pladen med en paletkniv eller lignende og køler af på en rist; de er stadig lidt bløde men bliver hårdere under afkøling. Kagerne kan opbevares i en kagedåse.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Mmmmm, de er rigtigt gode! ;)

Karin sagde ...

Tak!

Anonym sagde ...

Wow, de ser utrolig lækre ud. Jeg kunne da vist godt spise en håndfuld.... ;-)