lørdag den 6. november 2010

Ny film om veganisme: Making the Connection

I forbindelse med den Internationale Veganerdag den 1. november har det britiske Vegan Society udgivet en film, "Making the Connection" som kan ses på YouTube i 8 dele, eller i et stykke på EnvironmentFilms.org, hvor den varer ca. en halv time. Filmen forsøger at belyse veganismen fra forskellige vinkler såsom etik, bæredygtighed, landbrug, gastronomi og sundhed. Det er i mine øjne lykkedes meget godt. En række mennesker forklarer om de mange fordele ved en vegansk kost, og filmen glider ubesværet fra det ene emne til det andet.



En anden udmærket lille film om veganismen hedder "A life connected" og er lavet af det amerikanske Non Violence United.



Fælles for begge film er, at de lægger vægt på det positive ved veganismen. Der er nogle få ubehagelige billeder optaget i dyrefabrikker og slagterier, men man bliver skånet for det værste. Alt i alt synes jeg, at man bliver opstemt og inspireret af disse film.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg har netop set den nye film og jeg er meget begejstret - tak for tippet/linket. Jeg synes den er flot og sympatisk - selv om det virker som en remake af the Vegan Video. Jeg synes de er meget ens i forhold til indholdet, men man kan måske sige, at den nye film er en personaliseret remake af the vegan video.

Jeg synes den er god og den kommer på min egen blog ved lejlighed.

Karin sagde ...

Du har fuldstændig ret med hensyn til indholdet, man kredser om de samme emner, som nok også er de mest centrale i forhold til veganisme. Men denne film har en helt anden stil, synes jeg, og det er altid godt med flere af den slags film :)