Først efter flere forsøg gik det op for mig, at jeg ubevidst vippede panden fra side til side, når jeg hældte dejen på, så dejen kom til at flyde ud over hele bunden af panden. Det var en så indgroet vane at jeg slet ikke tænkte over det, jeg gjorde. Det lyder absolut dumt, men når man har lavet pandekager på den måde siden barndommen, er det faktisk ret svært ikke at vippe panden op og ned; det sker automatisk. Så nu lader jeg panden stå på kogepladen, mens jeg hælder dejen ud, så den ikke spredes ud. Genialt, ikke? Jeg bruger knap 1 dl dej pr. pandekage.

- 2 dl hvedemel
- 1 dl fuldkornsspeltmel eller grahamsmel
- 2 spsk sukker
- 1 tsk natron
- 2 spsk stivelse (fx arrowroot, kartoffelmel eller majsstivelse) udrørt i 2 spsk vand
- 2,5 dl sojamælk
- ca. 2,5 dl solbær og/eller ribs
Pandekagerne kan spises som de er, eller overhældes med sirup.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar