onsdag den 29. juli 2009

Ribs- og solbærmuffins

Ribs og solbær er blandt de mest almindelige bær, man kan finde i danske haver. Vi har høstet flere kilo og frosset dem ned, så vi også kan nyde de vitaminrige bær om vinteren. Dem der ikke fryses ned bliver spist nu, sammen med havregryn og sojayoghurt til morgenmad, blendet med bananer eller direkte fra busken, og de kan også bruges i muffins, hvor deres syrlige smag afbalanceres af den søde dej. Den følgende opskrift passer til 24 muffinsforme.

  • 7,5 dl hvedemel
  • 2,5 dl sukker
  • 2,5 tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 5 dl sojamælk
  • ca. 1 l ribs eller solbær, eller begge dele
Hvedemel, sukker, natron og vaniljesukker blandes sammen. Eddike og sojamælk tilsættes, og der røres rundt til dejen er lind og uden for mange klumper i. Kom bærrene i dejen og rør nænsomt rundt, til de er jævnt fordelt. Dejen hældes over i 24 muffinsforme og bages 20-25 minutter ved 150 grader ved varmluftsovn (175 grader i almindelig ovn).

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ribs og solbær i muffins? Det lyder noget usædvanligt. Men egentlig meget lækkert. Det må jeg absolut prøve! :-)

Karin sagde ...

Jeg blev inspireret af de mange opskrifter af blåbærmuffins, der findes på nettet. Jeg tænkte, at det var oplagt at bruge de i Danmark mere almindelige ribs og solbær i stedet for. Men det er rigtigt, at man stort set aldrig ser ribs eller solbær blive brugt på denne måde. De bruges næsten kun til saft og syltetøj.