- 7,5 dl hvedemel
- 2,5 dl sukker
- 2,5 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk æblecidereddike
- 5 dl sojamælk
- ca. 1 l ribs eller solbær, eller begge dele
onsdag den 29. juli 2009
Ribs- og solbærmuffins
Ribs og solbær er blandt de mest almindelige bær, man kan finde i danske haver. Vi har høstet flere kilo og frosset dem ned, så vi også kan nyde de vitaminrige bær om vinteren. Dem der ikke fryses ned bliver spist nu, sammen med havregryn og sojayoghurt til morgenmad, blendet med bananer eller direkte fra busken, og de kan også bruges i muffins, hvor deres syrlige smag afbalanceres af den søde dej. Den følgende opskrift passer til 24 muffinsforme.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
2 kommentarer:
Ribs og solbær i muffins? Det lyder noget usædvanligt. Men egentlig meget lækkert. Det må jeg absolut prøve! :-)
Jeg blev inspireret af de mange opskrifter af blåbærmuffins, der findes på nettet. Jeg tænkte, at det var oplagt at bruge de i Danmark mere almindelige ribs og solbær i stedet for. Men det er rigtigt, at man stort set aldrig ser ribs eller solbær blive brugt på denne måde. De bruges næsten kun til saft og syltetøj.
Send en kommentar