- 3 dl quinoa
- 1 dl brune linser
- 7 dl vand
- 2-3 håndfulde frosne bønner (andre grønsager kan også bruges)
- et par tsk færdigblandet karrypulver (gerne stærk) eller:
- 1 tsk gurkemeje
- lidt sort peber
- ½ tsk stødt ingefær
- 1 knivspids chili
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 pressede eller fint hakkede fed hvidløg
- ½ tsk salt
Har man glemt at lægge linserne i blød, skal de først koge i 5-10 minutter, inden quinoa'en, karryblandingen og bønnerne tilsættes. Retten skal derefter simre i 15-20 minutter.
Ligesom med naturris har jeg erfaret, at quinoa får en endnu lækrere konsistens, hvis den får lov at blive i gryden under låg i 5-10 min. efter endt kogning. Den bliver mindre klæbrig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar