tirsdag den 28. oktober 2008

6 mærkværdigheder

Jeg er blevet beæret over at blive tagget af Jens Drejer. Tagget går ud på, at man skal nævne seks underlige vaner, man har. Det er nu ikke så nemt, som det lyder, for hvad der er mærkeligt for nogle kan være ganske normalt for andre. Såsom at være veganer; for mig er det ganske almindeligt og dejligt, men jeg ved, at andre synes at det er langt ude, sundhedskadeligt, latterligt, fundamentalistisk, umuligt eller hvad de nu kan komme på.

Så her er seks af mine mærkværdigheder, som jeg nok har brugt et par timer på at finde.
 1. Jeg vasker hænderne rigtig mange gange i løbet af en dag. Hvis jeg har været udenfor, aet katten, læst avis, læst biblioteksbøger, været på toilettet, vandet blomsterne, hentet rent vasketøj op fra kælderen, børstet mit hår, osv... Og selvfølgelig hver gang jeg skal lave mad eller spise. Jeg er ellers ikke nogen rengøringsfanatiker (faktisk burde jeg nok støvsuge og vaske gulvet lidt oftere end jeg gør), men jeg synes, at hænderne, som kommer så mange steder, skal vaskes ofte. Men måske overdriver jeg lidt; jeg har i hvert fald meget tørre hænder. Dog afskyr jeg, når folk ikke vasker hænderne efter toiletbesøget. Det er bare for ulækkert.
 2. Jeg bager mit eget rugbrød og laver min egen yoghurt (nej, det er ikke så svært, og nej, jeg er ikke nogen professionel hjemmegående husmor).
 3. Jeg forarges over folk, der kører i firehjulstrækker. Jeg kan godt forstå, at man gør det i en uvejsom stenørken, men det er altså komplet latterligt på de danske veje. Det er farligt, forurenende og fuldstændig unødvendigt. Jeg hader også, når folk kører for stærkt og sætter andres liv i fare.
 4. Jeg er ikke særlig overtroisk eller religiøs, men når jeg har læst en bog om spøgelser eller set en uhyggelig film, tør jeg knap nok gå på toilettet om natten. Eller kigge i spejlet; tænk hvis jeg så en uhyggelig skikkelse bag mig! Det går over efter et par dage, men mens det står på, er jeg faktisk ret bange. Samtidig kunne jeg alligevel godt tænke mig en dag at se et rigtigt spøgelse eller noget i den stil.
 5. Jeg elsker at finde ud af, hvad ordene kommer fra. Etymologi har længe fascineret mig.
 6. Jeg synes man burde afskaffe Kongehuset. Jeg synes ikke medlemmerne af Kongehuset er tilstrækkelig gode repræsentanter for landet, da de støtter barbariske traditioner såsom at gå med pels eller gå på jagt (for ikke at tale om Henriks madvaner). De burde give et bedre eksempel. Desuden bryder jeg mig ikke om princippet bag monarkiet, som er udemokratisk. Det er også urimeligt for de kongelige selv, at de fra en tidlig alder skal være i mediernes søgelys, uden at de selv har valgt at komme i denne situation. Og er der ikke vigtigere ting at bruge skattekronerne på? Men ak, de fleste dansker ønsker et kongehus, så jeg må vel bøje mig for flertallet.
Jeg vil ikke tagge nogen, men enhver der læser denne blog kan betragte sig selv som tagget, hvis vedkommende ønsker det. Reglerne er:
 • Link til din tagger
 • Nævn reglerne i din blog
 • Fortæl om seks af dine særlige vaner (unspectacular quirks of yours)
 • Tag seks andre bloggere
 • Læg en besked hos bloggerne om, at de er blevet tagget

4 kommentarer:

jensdrejer sagde ...

Spændende! Jeg har vist aldrig været så god til at vaske hænder. Men det er jeg blevet og det er vist ved at udvikle sig til en mani. Specielt hvis jeg har været med bybussen. Jeg er sikker på at der er baktusser over det hele.

Jeg morede mig meget over n.4.

Jeg har selv et lidt kompliceret forhold til kongehuset og jeg tillader mig at lægge et link til et indlæg jeg har skrevet på min blog. http://jensdrejer.wordpress.com/2008/04/17/dronningens-f%C3%B8dselsdag/

Karin sagde ...

Ja, jeg havde faktisk læst dit interessante indlæg efter dronningens fødselsdag. Jeg synes du havde mange gode pointer (jeg er dog i tvivl om det er en god økonomisk forretning, da min erfaring er at folk i andre lande ikke aner, at Danmark har en dronning).

Det er rigtigt, at Kongehuset er knyttet til historie og traditioner, og det er nok det som mange (inkl. jeg) ville savne hvis man gav afkald på monarkiet. Men det er i mine øjne efterhånden ved at blive kunstigt og indholdsløst. Det efterlader mig bare med en tom fornemmelse, når jeg fx. ser folk og medierne gå helt amok til et kongeligt bryllup, som der bruges mange millioner på.

Mærkeligt nok er det først efter jeg er flyttet til Danmark, at jeg har fået min nuværende mening om kongehuset. Jeg er vokset op i udlandet, og da syntes jeg, at det var rigtig hyggeligt og spændende med en dronning. Jeg havde nok en lidt romantisk forestilling om det hele, men blev nok skuffet over virkeligheden.

jensdrejer sagde ...

Ja, der er jo også der hvor jeg er lidt enig med dig - på mange måder virker det tomt og indholdsløst.

Jeg har læst et par undersøgelser som viser, at det danske kongehus tjener omkring 700-800 gange mere ind til landet end de koster. Det er altså ret meget - men jeg ved ikke hvordan man laver sådan nogle undersøgelser. De undersøgelser jeg har læst, var lavet af nogle internationale finansmagasiner.

Karin sagde ...

Ja, jeg har også hørt noget lignende. Uden at være en haj til økonomi (tværtimod) er jeg dog ikke blevet overbevist. Det må jo være svært at vide, hvordan det ville være, hvis Danmark ikke havde noget kongehus. Man ville nok have andre mennesker til at repræsentere landet, når der skulle skabes handel med udenlandske virksomheder, og hvorfor skulle de ikke være lige så gode til det som dronningen? Men altså, det er kun min personlige og helt uprofessionelle vurdering ;)