mandag den 9. februar 2009

Smøreost med timian og hvidløg

Denne ost har en frisk og lidt syrlig smag, men kan smages til med de urter og krydderier, man nu synes bedst om. Opskriften er inspireret af Inga-Britta Sundqvists Vegofraiche fra hendes Vegetarisk kogebog.


  • 4 dl sojamælk naturel
  • saften af ½ citron
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 tsk tørret timian
  • salt efter behag
Sojamælken bringes i kog. Gryden tages af varmen og citronsaften hældes over hele overfladen. Lad mælken køle af under låg i nogle timer, så den samler sig. Det hele hældes igennem en kaffefilter, så vallen løber ud. Lad den dryppe natten over. Rør derefter smøreosten sammen med hvidløg, timian og salt.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ah, den opskrift skal straks afprøves! Jeg voksede op på landet og spiste urimelige mængder knapost som barn, men jeg havde aldrig så meget som overvejet, at man også kan lave det med sojamælk. Min gamle favorit var med hvidløg og dild. Tusind tak for opskriften! :-)

Karin sagde ...

Håber den falder i din smag!

Anonym sagde ...

Hej!
Tænkte på, om denne smørreost egentlig kan udgøre det for creme fraiche også? måske hvis det drypper lidt mindre af? (Så det bliver mere flydende)

Karin sagde ...

Hej! Jeg tror godt du kan bruge den som creme fraiche, hvis du skal bruge det i en opskrift. Blot undlad hvidløg og timian. Hvis den bliver for tør, kan du tilføje lidt af "vallen". Held og lykke med at prøve dig frem :)