Opskriften er inspireret af oprindeligt to forskellige opskrifter, Animas chokoladekage der er brugt her uændret, og Leah Lenemans orange cake (fra hendes bog Easy vegan cooking) som er blevet lavet om for at opnå en mere lind konsistens. Dejene laves separat i hver sin skål.Kakaodej
- 3 dl hvedemel
- 2½ dl sukker
- 1 dl kakao
- 1 tsk natron (eller 2 tsk bagepulver)
- 2 spsk rapsolie
- 2½ dl sojamælk
Appelsindej
- 4 dl mel
- 1½ dl sukker
- 1 tsk natron (eller 2 tsk begepulver)
- revet skal og saft af en stor økologisk appelsin
- 4 spsk rapsolie
- 2 dl vand
I en smurt kageform hældes ca. halvdelen af appelsindejen, som fordeles på bunden af formen. Derefter hældes hele kakaodejen, og øverst resten af appelsindejen. De smukke mønstre opnår man ved at føre en kniv eller lignende i siksak i dejen (gør det kun én gang, for de to deje må ikke blive alt for sammenblandet). Kagen bages i ca. 50 minutter ved 175 grader (150 i varmluftovn), eller indtil man kan stikke en kniv i uden at der hænger dej fast på den.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar