- 4 dl tørrede brune bønner (8 dl kogte)
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 knivspids chili
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk salt
- saft fra ½ citron
- lidt vand
torsdag den 19. februar 2009
Marokkansk inspireret bønnepuré
Kirsten Skaarups bog Vegetarisk køkken - Marokko er en af mine yndlingskogebøger (den er desværre udsolgt fra forlaget men kan findes på biblioteket). Udover lækre opskrifter er den fyldt med smukke billeder af mad, mennesker og steder og spændende beretninger fra forfatterens rejser i det nordafrikanske land. Jeg elsker at kigge i den, drømme om de eksotiske, fint krydrede og duftende retter og finde inspiration. Det er dog meget sjældent, at jeg følger en opskrift til punkt og prikke; jeg mangler altid et eller andet, eller jeg har lyst til at lave lidt om på den. Det gælder for denne opskrift på bønnepuré, som er tilberedt på en anden måde end Kirsten Skaarups bønnepuré. Men ingredienser er stort set de samme (skønt mængderne er lidt forskellige, nogle er udeladte, og jeg brugte en anden slags bønner), så smagen er sandsynligvis meget tæt på at være "ægte marokkansk".
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar