søndag den 23. november 2008

Quinoa og linser med karry

Dette er en uhyre nem ret, som er klar i løbet af en halv time. Opvasken er minimal, da der kun bruges en gryde til det hele.

  • 3 dl quinoa
  • 1 dl brune linser
  • 7 dl vand
  • 2-3 håndfulde frosne bønner (andre grønsager kan også bruges)
  • et par tsk færdigblandet karrypulver (gerne stærk) eller:
  • 1 tsk gurkemeje
  • lidt sort peber
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 knivspids chili
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 pressede eller fint hakkede fed hvidløg
  • ½ tsk salt
Der er to mulige fremgangsmåder: Linserne kan lægges i blød i vandet i et par timer eller mere, hvorefter quinoaen, karryblandingen og bønnerne tilsættes. Det hele bringes i kog, der skrues ned for varmen, og retten får lov at simre i 15-20 minutter.

Har man glemt at lægge linserne i blød, skal de først koge i 5-10 minutter, inden quinoa'en, karryblandingen og bønnerne tilsættes. Retten skal derefter simre i 15-20 minutter.

Ligesom med naturris har jeg erfaret, at quinoa får en endnu lækrere konsistens, hvis den får lov at blive i gryden under låg i 5-10 min. efter endt kogning. Den bliver mindre klæbrig.

Ingen kommentarer: