tirsdag den 2. december 2008

Kokoscitronmåner

Citronmåner er blevet indbegrebet af en billig, fabrikfremstillet, halvsyntetisk og kedelig kage. Selv kan jeg ikke mindes, at jeg nogensinde har smagt på en, men det har jeg heller aldrig haft lyst til. Jeg synes dog at selve navnet citronmåne er ganske poetisk og appetitvækkende, og det er egentlig lidt synd, at det skal være forbundet med en kage, der har så dårligt et ry.

Derfor har jeg selv lavet min egen version at en citronmåne. Men udover navnet, har mine citronmåner kun halvmåneformen og citronsmagen til fælles med de citronmåner, man kan finde i supermarkedet. Mine er i øvrigt småkager, og så smager de også af kokos.


  • 100 g fast kokoscreme (½ pakke)
  • 1 dl vand
  • 3,5 dl hvedemel
  • 1/4 tsk natron eller ½ tsk bagepulver
  • ½ dl lys sirup
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk revet citronskal

Kokoscremen skæres i mindre stykker i en gryde. Vandet tilsættes og bringes i kog ved svag varme. Rør rundt i det, og pas på, at det ikke brænder på. Tag det evt. af varmen. Rør rundt indtil cremen er opløst i vandet. Resten af ingredienser tilsættes og blandes i. Hvis dejen er for tør, kan der tilsættes lidt vand, og er den for klæbrig, kan der tilsættes lidt mel. Dejen trykkes ned på køkkenbordet til ½ cm's tykkelse, og der udskæres små måner. De lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i ca. 15 minutter ved 175 grader (150 i varmluftsovn).

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Mums - det ser lækkert ud.

Jeg kan heller ikke huske, at jeg nogensinde har smagt den traditionelle citronmåne. Men det har jeg vel på et eller andet tidspunkt, selv om jeg ikke kan huske det. Men den ser simpelthen så tør og kedelig ud, at jeg får kvælningsfornemmelser bare ved tanken. Jeg tror der skal en stor på the til at skylle den ned.

Karin sagde ...

Ha ha :D

Jeg tror dog, der er en kage der slår citronmånen hvad angår den dårlige smag. Det må være de roulader, man kan købe i supermarkedet, med en slags mere eller mindre kunstig creme i. Jeg forstår simpelthen ikke, at der er nogen der gider købe den slags.

Virginie sagde ...

kokosnöt och citron : jag älskar denna blandning.

Anonym sagde ...

Kan man köpa fast cocoscreme i danska butiker? Som fötex de gånger jag åker till helsingör?

Vad är det för något? Det verkar vara jättegoda kakor!