torsdag den 4. september 2008

Spaghetti med rødbede og linser

Det er sæson for rødbeder, og kun fantasien sætter grænser for, hvad de kan bruges til: Salater, supper, karryretter, kager... I denne ret erstatter rødbedeblandingen den mere traditionelle og lige så velsmagende tomatsauce. Den kan også blendes , hvis man ønsker en "rigtig" sauce, og andre urter kan bruges i stedet for timian. Og andre typer pasta end spaghetti kan selvfølgelig også bruges.
  • 1 stor eller 2 små rødbeder
  • 1 mellemstort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dl røde splitlinser
  • 2, 5 dl vand
  • 1 tsk tørret timian
  • evt. salt og peber efter behag
Rødbeden skæres i små stykker (jeg gør det ved at skære rødbeden i skiver på langs, som derefter skæres i tynde bjælker, der til sidst kan skæres på tværs). Løget skæres i stykker, og hvidløget hakkes fint. Grønsagerne kommes i en gryde med vand, linser, timian og evt. salt og peber. Det hele bringes i kog og koger i 10 min. Derefter får det lov at "trække", mens spaghetti koges.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Denne opskrift glæder jeg mig ekstra meget til at prøve. Jeg kan egentlig godt lide rødbeder, men jeg ved aldrig hvad jeg skal bruge dem til. Jaja, det er nok et udtryk for manglende fantasi.

Denne opskrift ser meget lækker ud og den skal helt sikkert prøves. Tak.