tirsdag den 16. september 2008

Pizza med broccoli

Broccoli er i forvejen en af mine yndlingsspiser, men som bagt oven på en pizza synes jeg, at det bliver ekstra lækkert. Måske en måde at få broccoli-hadende børn til at sætte pris på den sunde grønsag? (Blot en tanke, som ikke er blevet afprøvet i praksis!)
Opskriften passer til en plade på ca. 24 x 26 cm (stakkels jeg har kun en miniovn). Til dejen skal man bruge:
  • 1 dl vand
  • 12 g gær (¼ pakke)
  • ¼ tsk salt
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl hvedemel + lidt ekstra
Gæren opløses i vandet. Salt, havregryn og hvedemel tilsættes, og dejen æltes til den er smidig. Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, hvis den er for tør. Den får lov at hæve mindst en halv time (eller den kan hæve natten over i køleskabet). Derefter trykkes den flad på en bageplade, som er beklædt med bagepapir. Dejen skal være meget tynd undtagen på kanterne. Brug evt. lidt hvedemel, hvis den klistrer.

Derefter laves fyldet med:
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg, fint hakket
  • 3 fed hvidløg, fint hakket eller presset
  • evt. lidt chili
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 dåse tomater (400 g)
  • evt. lidt salt og peber
  • 1 lille broccolihoved med stamme
Halvdelen af det hakkede løg, hvidløg og evt. chili steges et par minutter i olien. Tomaterne tilsættes sammen med oregano og evt. salt og peber. Broccolistammen deles i 4 stykker på langs, skæres i tynde skiver og tilsættes tomatblandingen. Den får lov at simre uden låg i ca. 15 min., eller indtil den er blevet tykkere. Rør rundt en gang imellem, så den ikke brænder på. Imens deles broccolihovedet i små buketter.

Tomatsaucen spredes jævnt på pizzabunden. Broccolibuketterne og resten af det hakkede løg fordeles på toppen, og pizzaen bages i ovnen i ca. 25 min. ved 220 grader.

Ingen kommentarer: