tirsdag den 2. september 2008

Ris med grønsager og hvidløgsdressing

Denne ret er et sammensurium af ris og diverse grønsager fra køleskabet og fryseren, som trængte til at blive spiste. Den skulle egentlig række til 4 mennesker (ifølge anvisningerne på rispakken), men min kæreste og jeg spiste det hele på en aften.

Til risen:
  • 3 dl naturris
  • 4,5 dl vand
  • 3 kugler frosen spinat
  • 2 håndfulde grønne bønner
  • evt. salt og peber efter smag
Risen kan enten sættes i blød et par timer, så kogetiden reduceres til ca. 20 min., eller den koges under låg i 35-40 minutter. Ca. 20 min. før den er færdigkogt, tilsættes spinat og bønner ovenpå. Risen bliver ekstra lækker af at stå og "trække" i 5-10 minutter, inden den serveres.

Porrer og champignon med karry:
  • 2 porrer
  • 250 g champignon
  • 2 tsk karry
  • 2 spsk olivenolie
Porrer og champignon ordnes og skæres i skiver/stykker. Olivenolien opvarmes på en pande, karryen svitses et par sekunder, og porrerne tilsættes. De steges i 5 minutter, hvorefter champignon tilsættes. Det hele steges i yderligere 5-10 minutter.

Hvidløgsdressing:
  • 1 dl koldpresset rapsolie
  • ½ dl eddike af god kvalitet
  • 1 tsk sennep
  • 3 fed hvidløg
Rapsolie, eddike og sennep blandes i et glas med skruelåg, som rystes godt. Hvidløget presses og blandes rundt med dressingen i glasset. Denne dressing kan holde sig et par uger i køleskabet. Et par skefulde ovenpå risen er lækkert.

Ingen kommentarer: