søndag den 12. oktober 2008

"Det kærlige køkken" på P1

For et par dage siden skrev Luna et indlæg om Kirsten Skaarups nyeste kogebog, Det kærlige køkken. Bogen er også blevet omtalt i den seneste udsendelse af Klima og Miljø på P1, hvor bogen kaldes verdens første klimakogebog. Kirsten Skaarup interviewes af journalisten Henrik Prætorius, som ærgeligt nok er en af de mange fordomsfulde kødspisere, der tror at vegetarerne lever som asketer (og som naivt beskriver kvægproduktionen som okser, der går "omkring på de grønne marker og siger muh"...). Idéen om en klimakogebog bakkes op af forskerne, bl.a. John Hermansen fra Århus Universitet, der også er med i udsendelsen. Han var ligeledes med i en tidligere udsendelse fra mars i år, hvor der blevet sat fokus på kødets klimabelastning.

Der findes i øvrigt også et interview med Kirsten Skaarup på hendes hjemmeside, hvor hun uddyber sine bevæggrunde for at være vegetar.


At spise grønt gavner ikke blot dyrene og sundheden, det er også det bedste man som enkeltperson kan gøre for at skåne miljøet.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Godt indlæg. Kirsten Skaarup kan i hvert fald ikke være skuffet over den reklame hun får på nettet fra vegetarer og veganere! :D

Karin sagde ...

Hun er jo også lidt af en pioner indenfor danske vegetariske kogebøger. Så lidt hyldest skal hun da have :)