tirsdag den 29. september 2009

Jordnøddesmørkage

Denne kage er inspireret af en opskrift, jeg fik af en amerikansk veninde. Den er utrolig lækker, med en lidt klistret konsistens på grund af jordnøddesmøret, men er også meget mættende. Normalt bages den i en firkantet form og skæres derefter i mindre firkanter, men da jeg ikke har sådan en form, blev den bagt i et tærtefad, hvilket også fungerede udemærket.

Til dejen skal der bruges:
  • 3 dl sukker
  • ½ dl koldpresset rapsolie
  • 1,5 dl æblemos
  • 2,5 tsk vaniljesukker
  • 3,5 dl havregryn
  • 3,5 dl hvedemel
  • 3/4 tsk natron
Til toppen:
  • 1,5 dl fintmalet jordnøddesmør
Sukker og olie blandes sammen. Æblemos og vaniljesukker tilsættes og blandes med. Havregryn, hvedemel og natron tilsættes, og det hele røres sammen. Kagen bages i 35-40 min. - eller indtil den er blevet brun på toppen - ved 175 grader i varmluftsovn (200 grader i almindelig ovn).

Kagen tages ud og køler af i 5 min., hvorefter jordnøddesmøret smøres på. Lad kagen køle af i yderligere en time (hvis du kan vente så længe!), så den nemt kan skæres ud.

Ingen kommentarer: