tirsdag den 6. maj 2008

Quesillo de piña


Quesillo de piña, eller ananasflan, er en let og forfriskende dessert fra Venezuela. Den er oprindeligt slet ikke vegansk, da den laves af (kondenseret) mælk og en masse æg. Men den eksotiske kombination af rom, ananas og vanilje lød indbydende, så jeg besluttede mig for at prøve en mere dyrevenlig (og sundere) version. Denne opskrift rækker til tre generøse portioner.

  • En dåse ananas
  • 3,5 dl sojamælk med vanilje (ellers tilsæt selv vanilje)
  • 1,5 dl ananassaft fra dåsen
  • 1 tsk agar agar i pulver
  • 1 dl rom
Sirup:
  • ¼ dl ananassaft fra dåsen

  • ½ dl sukker

Læg ananasskiver i bunden af en kageform, som lige er blevet skyllet med vand (det hjælper når man derefter skal tage quesillo'en ud af formen). Du kan også bruge nogle små, individuelle forme eller skåle, det vil se flottere ud. Kom sojamælk, ananassaft og agar agar i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge i 30 sekunder, tag af varmen og tilsæt rommen. Hæld traks blandingen over ananasskiverne og lad det køle fuldstændigt af. Sæt derefter formen i køleskabet. Efter et par timer er quesillo'en blevet fast, og den kan hældes over på en tallerken (før en våd kniv langs kanten af quesillo'en, så glider den nemmere ud af formen). Quesillo'en portionanrettes.

Til siruppen blandes saft og sukker sammen i en lille gryde og bringes i kog. Hvis det er for tyktflydende kan der tilsættes lidt saft. Lad det koge et par minutter med omrøring, og lad det derefter køle af i 5 minutter. Hæld lidt af siruppen på hver portion, og server straks.

Ingen kommentarer: