Man har kun brug for:
- knap 2 l sojamælk
- 2 spsk sojayoghurt
- 2 store glas med skruelåg (jeg bruger olivenglas, der kan være næsten 1 liter i; der er derfor altid en smule sojamælk tilbage i gryden, fordi jeg altid bruger 2 hele kartoner, så enten bruger man resten til noget andet - kakao for mit vedkommende - eller også bruger man lidt mindre end 2 liter fra starten af)

Når mælken har opnået den ønskede temperatur, rører man 1 spsk yoghurt rundt i hvert glas. Derefter skruer man lågene fast og pakker glassene ind, så de kan holde sig varme de næste timer (jeg sætter dem på et sammenfoldet viskestykke og under tehætten). Lad glassene stå i 12-24 timer, afhængig af hvor syrlig man ønsker, smagen skal være. Jo længere tid, desto stærkere smag.

Så har man yoghurt til samme pris som den sojamælk, man nu køber! Yoghurten opbevares i køleskabet. Man må huske at gemme et par skefulde til næste gang, der skal laves yoghurt. Hvis man ikke har mulighed for at lave yoghurt i en længere periode, kan man gemme lidt yoghurt i fryseren. Den frosne yoghurt vil miste sin lækre konsistens og vil blive mærkeligt grumset og flydende, når den optøs, men den kan sagtens bruges til at lave ny yoghurt - den skal muligvis have lidt længere tid at formere sig i.
Opdatering: Jeg har nu prøvet at lave yoghurt med to typer sojamælk, Naturli' med vanilje og Provamel med kalcium. Som drikkemælk kan jeg egentlig bedst lide Provamel, men jeg synes at Naturli' med vanilje er afgjort den bedste til at lave yoghurt. Den sødlige vaniljesmag afbalancerer perfekt yoghurtens syrlighed. Men det er måske også bare et spørgsmål om vane, og andre vil måske foretrække andre typer sojamælk.
Endnu en opdatering: Det er slet ikke nødvendigt at bringe mælken helt op at koge. Nu har jeg prøvet mange gange kun at varme mælken op, til den er lillefingervarm (omkring 40 grader), og det har aldrig givet problemer med hensyn til bakterier. Det er meget nemmere på den måde, og man sparer både tid og energi.